Nieuws

Haarle - Een cadeautje van Haarle Energie Neutraal voor alle inwoners van Haarle!

Een cadeautje van Haarle Energie Neutraal voor alle inwoners van Haarle!

 

Buiten is het koud, dus u zet de verwarming aan. Alleen.. is uw woning eigenlijk wel goed geïsoleerd? Heeft u last van tocht? Zakt de temperatuur ook bij uin huis snel als u de verwarming uitdraait? Dan verdwijnt er waarschijnlijk veel warmte via de muren en ramen naar buiten, dit is zonde van alle energie en voor uw portemonnee!

Waarom isoleren
Geïsoleerde muren en isolerend glas zorgen ervoor dat uw huis lekker warm blijft, terwijl u de verwarming juist minder vaak aan hoeft te doen. Wat resulteert in een lagere gasrekening. Overigens zorgt isolatie er ook voor dat uw huis in de zomer minder snel opwarmt. Alleen maar voordelen dus! Bovendien kunt u in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van de overheid en betaalt u het lage btw-tarief. Kijk voor meer informatie over isolatiesubsidie op rijksoverheid.nl en op energiesubsidiewijzer.nl.

Om te kijken hoe goed uw woning geïsoleerd is heeft u de isolatiechecker in uw brievenbus ontvangen!

Met de isolatiechecker checkt u de isolatie van uw huis
De isolatiechecker werkt het beste tijdens de koude dagen rond het vriespunt. Zet de thermostaat op 20 graden en wacht tot deze niet meer aan slaat. Houdde isolatiechecker tegen de binnenkant van uw raam of buitenmuur, wacht een moment en kijk dan welke temperatuur deze aangeeft.Als de isolatiechecker 19 graden (en) ofhoger aangeeft dan is uw isolatie in orde. Als de isolatiechecker18 graden of kouder aangeeft dan is er nog energiewinst te behalen.

Energie besparen begint dus bij isoleren!

Energieke groeten,
Werkgroep Dorpskracht,

Jochem Besten
Cliff Plasmeijer
Leendert van Haaften
Raimond Kleverwal
Samen gaan we voor duurzaam!

Belangstelling of vragen?
U kunt ons altijd mailen via [email protected]

Heeft u de isolatiechecker gebruikt? Lever deze dan weer in!Zodat deze kan worden hergebruikt!
Dat kan bij: Spar Slettenhaar,Basisschool Op Weg Haarle, Kapsalon Het Schaartje