Agenda

Haarle - Het is bijna zo ver !! Boerenspinning Salland

Het is bijna zo ver !! Boerenspinning Salland

3 april 2016

Spinning in het hooi tussen de loeiende koeien!!

Zondag 3 april de koeienstal in met jubilerend Sallands Mooiste Haarle!

 

Denkt u er aan? Zondag 3 april is het eindelijk zo ver!! Dan gaan veel mensen lètterlijk tussen de koeien in de stal een spinninguitdaging aan…

 

Even geleden hebben we u al op de hoogte gesteld van de komst van dit unieke en ludieke evenement: Boerenspinning Salland!

Meer info over het ontstaan en de reden van dit evenement vindt u onderaan dit persbericht.

 

Maar het is dus bijna zo ver!! DE spinning marathon waarbij de koeienstal van de familie Blom wordt omgetoverd tot een heuse agrarische spinning arena met 45 spinning bikes. In de koeienstal dus, tussen het hooi, met een aantal flinke dames die de fietsers enthousiast toeloeien. Uiteraard onder begeleiding van muziek die naadloos aansluit bij het agrarische karakter van het evenement.

Elk uur stappen nieuwe fietsers op om deze unieke ervaring aan den lijve te ondervinden!

 

Highlights:

11.00 uur          Kidsspinninguurtje (met o.a. klasgenootjes van Dappere Thijn, leerkrachten en een tiental leden) en de presentatie van de nieuwe SaMo clubkleding.

14.00 uur          Henk Bleker, voorzitter van Vee & Logistiek Nederland (en voormalig CDA Staatssecretaris) waagt zich op de spinningbike tussen de koeien voor het goede doel.

 

En naast het fietsen is er nog genoeg te doen:

>          Een heuse “Meet and Greet” en fotoshoot met koe Bertha-2!

>          Beleef de gastvrijheid van het platteland in het stro-dorp. O.a. bij de kramen van de landwinkel Luttenberg of Fietswereld Spijkerman.

>          Maak kennis met Villa Joep en hun olifantenknuffel.

>          Voor de kinderen zijn er 2 springkussens, konijntjes knuffelen en een suikerspinkraam. Èn clown Knapie komt langs (tot 13u).

 

Boerenspinning is een unieke ervaring door de uitdaging, de streekcultuur, de sportiviteit, de sfeer en de gastvrijheid. En wie wil dat nu niet ervaren? En… àlles voor het goede doel!

 

Noot media:

We nodigen de media van harte uit aanwezig te zijn bij dit ludieke, unieke, hilarische, sportieve en gezellige evenement!

 

U kunt zich aanmelden bij:

John Disselhorst

Telefoonnummer: +31 6 22555329 NA 17.00 uur

Mailadres: [email protected]

 

Zondag 3 april 2016

Evenemententerrein: familie Blom, Eekteweg 2, Haarle

11.00 – 17.00 uur.

www.sallandsmooiste.nl/boerenspinning

 

 

Aanvullende informatie over het onstaan en de reden van dit evenement:

Een evenement in het kader van het jubileum van fietsevenement Sallands Mooiste. 5 jaar geleden is alles begonnen met een benefiet fietstocht voor Thijn Blom. Een vrolijke en opgewekte jongen van 6 jaar die aan het vechten was tegen de ziekte neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker. Er werden vele acties op touw gezet, waaronder een fietstocht “Ik fiets voor dappere Thijn”. De opbrengst van de actie was bedoeld om reis, verblijf en andere onkosten in de Verenigde Staten te bekostigen, waar Thijn het laatste deel van de behandeling moest ondergaan. De ziekte bleek echter zeer agressief, waardoor een behandeling in de VS niet meer mogelijk was. In het Duitse Greifswald werd vervolgens nog een behandeling geprobeerd, maar Dappere Thijn kon helaas de oneerlijke strijd tegen zijn ziekte niet winnen en is in 2013 overleden.

 

De fietstocht voor kinderen, families, race- en ATB-liefhebbers bleek zo’n succes dat is besloten om jaarlijks een evenement voor fietsend Nederland te organiseren. Sallands Mooiste mocht vorig jaar bijna 2000 deelnemers begroeten. En is dit jaar zelfs uitgekozen als DE Koninginnetocht voor de jubilerende fietsbond NTFU!!

 

De ouders van Thijn, Ferdi en Jorita Blom, zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de organisatie van Sallands Mooiste en willen graag hun steentje bijdragen. En hoe gepast is het om het jubileum nog een keer te gebruiken voor het goede doel! Op de geboortegrond van Thijn Blom, zal op het erf van zijn ouders nògmaals geld worden ingezameld en zal worden geprobeerd om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te fietsen voor de strijd tegen deze ziekte. Vanaf 11.00u tot 17.00u kan er per uur een spinningbike worden gehuurd voor € 10,00. De gehele opbrengst zal ten goede komen aan stichting Villa Joep. Stichting Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen.

Fietsen voor het goede doel mèt een agrarisch vleugje op een locatie waar vele herinneringen liggen.

 

Het geplande initiatief kreeg al snel vorm door samenwerking met Mathijn Veldkamp, eigenaar van sportschool Top Fit Salland uit Luttenberg. Hij weet als geen ander hoe waardevol het is om gezond te kunnen leven. De basis ingrediënten voor deze spinningmarathon waren al snel geregeld.

 

In de loopstal, voor het voerhek zullen 45 spinningbikes een uniek uitzicht bieden op de veestapel van de familie Blom. Vanaf 11:00 is er het kids-uurtje voor kinderen van de basisschool (oa klasgenootjes van Dappere Thijn en leerkrachten). Vanaf 12:00 zal er voor iedereen nog 5 uur de mogelijkheid zijn mee te fietsen voor dit goede doel.