Agenda

Haarle - Nog één keer “BEAT PALACE”

Nog één keer “BEAT PALACE”

13 maart 2016

Nog één keer “Beat Palace drive in disco show”……….

In de jaren ’70 en ’80 was “Beat Palace” een naam die iedereen kende in en in de verre omgeving van Haarle. De zondagmiddag was dé uitgaansgelegenheid voor de jeugd van 12-17 jaar in Haarle.

Wat in de zomer van 1971 begon als een gezellig feestje in de ‘Blokhut’ van de KWJ (Katholieke Werkende Jongeren) achter het ‘Dorpshuis’ in Haarle, groeide binnen een paar maanden uit tot een drukke discobal-zondagmiddag ín het Dorpshuis. Niet alleen de jongeren uit Haarle wisten het Dorpshuis te vinden, ook de jeugd uit de wijde omtrek van Haarle fietste in colonnes naar Haarle.

De jongeren van toen zijn inmiddels ouders geworden, hebben de kinderen de deur uit en zijn weer toe aan dingen voor hen zelf. Jeugdherinneringen komen naar boven en daarbij ook de herinneringen aan het “Discobal” in Haarle.

Bij een aantal oudgedienden uit die tijd begon het idee te kriebelen om eens te zien of er ook een reünie op poten is te zetten. Het was maar even of het verhaal begon rond te zingen. Zeker in de tijd van nu is dat geen probleem met alle moderne communicatie mogelijkheden.

Er is inmiddels een commissie gevormd uit voormalige “Beat Palace” en “KWJ”leden die de reünie gaat organiseren. De datum is vastgesteld op zondagmiddag 13 maart 2016 in “Dorpshuis Cultura” te Haarle op de zelfde tijd als vroeger namelijk van 14.30 tot 19.00 uur. De belangstelling lijkt nu al groot. Het gonst er van in het hedendaagse berichtenverkeer.

Maar niet alleen de plek en het tijdstip waar het wordt gehouden zijn “ouderwets” Ook de oude draaitafel wordt weer van de zolder gehaald. Hierop wordt ook de “muziek van toen” (’70 tot ’90) gedraaid. Maar dat is nog niet alles. Ook een aantal discjockeys van vroeger en het barpersoneel heeft toegezegd te zullen komen.

Dit allemaal om niet alleen mooie herinneringen uit vervlogen tijden op te halen maar ook om misschien de banden weer aan te halen voor vriendengroepen van toen of zelfs met je jeugdliefde van toen……….

Wel gaat de organisatie werken met toegangsbewijzen van deze tijd. Er komt een speciale boekingssite waarop entree bewijzen in de voorverkoop gekocht kunnen worden. De hedendaagse regelgeving is zodanig dat in het Dorpshuis maar een vast aantal bezoekers toegelaten mogen worden ofwel, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, “vol = vol”.