Nieuws

Haarle - Alles over Zomerpanelen en Windtermolens !

Alles over Zomerpanelen en Windtermolens !

Nu Nederland minder olie, kolen en gas gaat gebruiken, zal onze elektriciteit binnenkort vooral van zon en wind komen! En……het mooie is, dat zon en wind gratis aanwezig zijn. We hoeven slechts panelen en molens neer te zetten. Tsjakka !!
Maar de zon schijnt meer in de zomer en de wind waait meer in de winter. Het licht moet natuurlijk wel elke dag branden, in de winter zelfs een beetje langer. Om het hele jaar voldoende elektra op te wekken, heb je dus een combinatie van energiebronnen nodig. Met een combi van b.v. zon en wind genieten wij in Haarle het hele jaar van onze eigen stroom.
Met het plaatsen van zonnepanelen schiet het in Haarle lekker op. Elk paneel telt, dus hoe meer panelen er op onze daken liggen hoe beter. Op 31 maart bepalen wij allemaal samen onder welke voorwaarden er zonne- parken en windmolens mogelijk zijn. Dan beslist heel Haarle over hoeveel stroom, op welke manier, waar opgewekt gaat worden. Zet de datum in je agenda en beslis mee! Kijk op www.haarle.com, of volg Facebook Plaatselijk Belang Haarle of volg Instagram: haarle_energie_neutraal.