Nieuws

Haarle - Bespaar geld op uw elektriciteitsrekening!

Bespaar geld op uw elektriciteitsrekening!

Inwoners (woningen en kleine bedrijven) van Haarle kunnen nu geld besparen op hun elektriciteits-rekening, door deel te nemen aan het Postcoderoosproject met coöperatieve zonnepanelen, die begin 2020 op het dak van de CAVV gerealiseerd wordt. Deelnemers realiseren echte Haarlese stroom en besparen ook nog op hun jaarlijkse elektriciteitskosten.

Voor deelname betaal je, op basis van je afname, eenmalig een paar tientjes voor het lidmaatschap van de coöperatie. Je betaalt namelijk1 cent voor elke kWh die je deelneemt aan het project. De maximum deelname is 85% van je totale elektriciteitsverbruik. Door deel te nemen, ontvang je 15 jaarlang 3 cent per kWh korting bij je jaarafrekening of gemiddeld zo’n Euro 100 ieder jaar. De kosten en de besparing zijn afhankelijk van je verbruik. De maximum deelname is 10.000 kWh.
Stap je over op de stroomleverancier van de coöperatie, dan ontvang je nog eens 2 cent extra per kWh bij de jaarafrekening. Je kunt aan het project mee doen zolang de voorraad elektriciteit strekt.

Een voorbeeld:Als lid ontvang je 15 jaar lang een korting van 3 cent per kWh. Als je 4.000 kWh elektriciteit verbruikt doe je voor 85 %, ofwel voor 3.400 kWh mee en is je voordeel 3.400 x 3 cent = € 102,– per jaar. Over 15 jaar is dat een besparing van € 1.530,- op je elektriciteitsrekening. Word je ook klant dan is je besparing € 170,– per jaar, ofwel € 2.550,–. Klant worden mag , maar hoeft niet, je houdt je vrije energiekeuze.

Je kunt ook investeren in het project, je ontvangt dan jaarlijks 5% rente op je inleg en ontvangt jaarlijks 1/15 deel met de rente weer terug.

Wilt u meer informatie, kijk dan op https://www.haarle.com/energie/ voor alle details. U kunt zich opgeven door middel van het aanmeldingsformulier op de website.