Nieuws

Haarle - Geef met elkaar richting aan de energietransitie!

Geef met elkaar richting aan de energietransitie!

Als een van de weinige Twentse gemeenten kiest Hellendoorn er voor om inwoners en bedrijven vanaf het begin mede-eigenaar te maken van de energietransitie. We vragen ook aan jou als inwoner van Haarle, wat jij de gewenste invulling vindt voor het opwekken van duurzame energie. Hoe kan en wil Haarle bijdragen aan de toekomstige energiebehoefte? In de komende weken vragen wij om je voorkeur uit te spreken. De voorkeuren van inwoners geven de inkleuring aan het Hellendoornse bod van 71 GWh duurzame energie voor de Regionale Energiestrategie Twente (RES-Twente) – zie www.energiestrategietwente.nl

Wethouder duurzaamheid Henk Nijhof: “Als inwoner heb je nu de kans om mee te denken en samen initiatieven te nemen. Je kunt hier als gemeenschap je eigen richting in kiezen, zonder beperkingen. Dus grijp je kans, zodat de opbrengsten ook weer ten goede komen aan de gemeenschap!”

De uitgangspunten van de gemeente Hellendoorn zijn dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is voor inwoners, goed ingepast wordt in het landschap en geaccepteerd wordt door de omgeving. In 2030 willen we als Gemeente Hellendoorn minimaal 30% van ons totale energieverbruik duurzaam opwekken. Ook met andere inwoners van de gemeente, ondernemers en andere belanghebbenden.

We bieden onze inwoners de kans om mee te praten én om mede-eigenaar te zijn. Dus niet alleen de lasten, maar ook de lusten! Informeer je dus goed en laat je stem horen!

https://www.hellendoorn.nl/wonen-leven/publicatie/duurzaamheid