Nieuws

Haarle - Gemeente schrapt deel Haarlese speelvoorzieningen

Gemeente schrapt deel Haarlese speelvoorzieningen

De mening van Haarle wordt gevraagd!

De Gemeente Hellendoorn heeft besloten te gaan bezuinigen op de speelplaatsen in alle dorpen. Het aantal speelplaatsen wordt gehalveerd. Hoe wil de Gemeente dat doen? Welke speelplaatsen blijven en welke gaan weg?  De Gemeente vraagt onze mening over de speelplaatsen in Haarle: Welke speelplaatsen moeten volgens u blijven? Zijn er speelplaatsen die nauwelijks gebruikt worden en opgeheven kunnen worden?

Haarle kent een viertal speelvoorzieningen, t.w.:

  1. Hasselbachweg
  2. Evertskamp
  3. Pastoor Langedijkstraat
  4. Wiegerstraat

De beweegtuin rondom het sport-o-rant valt buiten deze bezuinigingsmaatregel.

Mochten de inwoners van Haarle geen voorkeur opgeven, maakt de Gemeente zelf de keuze. De Gemeente geeft Haarle wel een mogelijkheid speelplaatsen te behouden, mits buurtbewoners zelf het onderhoud en beheer over willen nemen. Als er in uw wijk belangstelling is om een speelplaats te gaan beheren, moet dat voor 1 maart aangegeven worden bij de Gemeente.
Heeft u hiervoor belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen via e-mail: [email protected] of telefoonnummer: 0548-63 00 00

Als u ideeën heeft over welke speelplaatsen moeten blijven en welke  kunnen vervallen, laat het ons weten. Wilt u een speelplaats met uw wijk gaan onderhouden, laat het ons weten.
email : [email protected] of via de post: Piet Dingemans, Kappertskaamp 37.

Wij bundelen de reacties en zullen ze doorgeven aan de Gemeente Hellendoorn.

De originele brief van de gemeente kunt u hieronder inzien:
2019-038947 uitgaande brief speelplaatsen wijk en buurt