Nieuws

Haarle - Glasvezel in aantocht!

Glasvezel in aantocht!

Goed nieuws voor de inwoners van Haarle. Glasvezel in aantocht!

Tijdens de glasvezelcampagne zijn er voldoende aanmeldingen binnengekomen om in het dorp glasvezel aan te leggen! Naar verwachting start de aanleg in het derde kwartaal van 2021. Haarle valt in een groter project met Daarle, Daarleveen en Beerzeveld. Het is nog niet duidelijk waar in het gebied gestart gaat worden.
Omdat het met de coronamaatregelen lastiger is geweest om alle inwoners persoonlijk te bereiken, kunnen inwoners zich tot en met 31 juli alsnog gratis aanmelden.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar
Bestuurslid plaatselijk belang Haarle, Roy Albers, is maar wat druk geweest met deze campagne. “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs, verenigingen en lokale ondernemers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te informeren van het belang en de mogelijkheden van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”

Ron Vloedgraven, voorzitter Plaatselijk Belang Haarle is erg blij met het goede nieuws: “Dit is een geweldige ontwikkeling voor de kleinere kernen. Met de aanleg van glasvezel maken wij ons klaar voor een leefbaar en toekomstbestendige omgeving. Er is hard gewerkt en wij zijn iedereen erg dankbaar voor hun inzet. Wij mogen trots en dankbaar zijn op dit resultaat. En natuurlijk ook veel dank aan DFN voor het mogelijk maken van deze ontwikkeling.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Alle inwoners van Haarle die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Tijdens onze glasvezelcampagne in corona tijd, is misschien nog niet iedereen goed bereikt. Inwoners krijgen daarom nog de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij één van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Online.nl of Weserve. Doen zij dit uiterlijk op 31 juli 2021, dan besparen zij de aansluitkosten van €650,- en profiteren ze van een scherp welkomstaanbod.” Uiteraard loopt de campagne met onze handbal vereniging nog door.