Nieuws

Haarle - Grote opkomst informatieavond woningbouw Haarle

Grote opkomst informatieavond woningbouw Haarle

Op maandag 9 juli heeft de werkgroep ‘woningbouw Haarle’ tijdens een informatiebijeenkomst een heldere uiteenzetting gegeven van de huidige stand van zaken. De groep met gegadigden is inmiddels ruim 25 woningzoekenden die graag in Haarle willen blijven wonen. De Gemeente Hellendoorn​ heeft de rem gezet op risicodragende projecten. de Provincie Overijssel​ heeft in 2016 het uitbreidingsplan Kappertskaamp​ 2 geschrapt als uitbreidingslokatie voor nieuwbouw.  De plannen die zijn gepresenteerd zullen op basis van het principe CPO (Collectief Particulier Ondernemerschap) gaan plaats vinden . Voor het financiële plaatje werd een beeld geschetst van de gemiddelde bouwkosten per woningtype. Een aantal raadsleden van CDA en lokaal Hellendoorn waren ook aanwezig om het verhaal van de werkgroep aan te horen.

De trein komt nu voorbij met als unieke kans om in Haarle te kunnen blijven wonen en te bouwen naar de behoefte die er is. Hiervoor is het wel zaak om nu op de trein te stappen, zo werd in de presentatie aangegeven. Over twee jaar instappen is niet meer mogelijk. De bouwplannen worden verder uitgewerkt naar de behoefte van de definitieve groep die zich aanmeld vóór 1 augustus.

Hiervoor is het wenselijk dat de gegadigden vooraf een hypotheekgesprek gehad hebben om te bepalen welk budget men heeft voor een nieuwbouw woning, of het kopen van een doorstroom woning.

Ben je niet op de avond aanwezig geweest, dan kun je hier de presentatie downloaden.

Nieuwbouw Haarle presentatie 9-7-18

Aanmelden kan uiterlijk tot 1 augustus aanstaande. Stuur een e-mail naar [email protected]. Ook kun je dit mailadres gebruiken wanneer je nog vragen hebt.