Nieuws

Haarle - Het voorkeursformulier invullen

Het voorkeursformulier invullen

In opdracht van Haarle Energie Neutraal ontvangt u deze week een uitnodiging van onderzoeksbureau Moventem om (via internet of op papier) uw voorkeur uit te spreken over de opwek van duurzame elektriciteit in Haarle.

Ter ondersteuning van deze enquĂȘte, hebt u van de gemeente Hellendoorn een Energiekrant ontvangen, terwijl Haarle Energie Neutraal een Informatie Bulletin heeft samengesteld. Hierin kunt u achtergrondinformatie over het energievraagstuk vinden. Mocht deze niet ontvangen hebben, dan kunt u bij de Spar een exemplaar van het informatiebulletin ophalen. U kunt ons ook een email sturen: [email protected], dan zorgen wij dat u het informatiebulletin ontvangt.

Het voorkeursformulier kunt u ook bereiken via deze link: http://www.moventem.nl/haarle hier kunt u dan uw persoonlijke inlogcode invoeren en de vragenlijst invullen.

Tot eind december kunt u de vragenlijst invullen. Zodra de resultaten bekend zijn, zal Haarle Energie Neutraal, op basis van de uitslag, een voorstel voor de opwek van duurzame elektriciteit voor de gemeente opstellen. Dit voorstel moet uiterlijk 31 januari 2021 bij de gemeente ingediend zijn. In februari zal de gemeente, op basis van alle reacties uit de kernen, een plan opstellen voor de opwek van duurzame elektriciteit in de gehele gemeente. Dit plan zal in februari door de gemeenteraad goedgekeurd moeten worden en vervolgens bij de Regio Twente ingediend worden. Voor de zomer zal het plan voor de energietransitie in heel Twente, bij de regering in Den Haag ingeleverd worden.