Nieuws

Haarle - Meester Weijkamp kreeg sportief bezoek in ’t Spiker

Meester Weijkamp kreeg sportief bezoek in ’t Spiker

20 mei 2019 – Vanmorgen kreeg Weijkamp in ’t Spiker hoog bezoek. Marianne Aben, Antoinet Geertman, Truus Aben en Mariet Vloedgraven stapten om 10 uur binnen in de fraai vernieuwde archiefruimte van de SMH. In het begin van de jaren 60 was Weijkamp de initiatiefnemer en grote animator voor het oprichten van een atletiekclub in Haarle, AV ’64. Als onderwijzer had hij al lang gezien dat er in Haarle veel talent was. Er werd hard getraind en al vrij snel werd deelgenomen aan wedstrijden buiten Haarle door heel Nederland. Er werden al snel successen geboekt. Veel wedstrijden werden gehouden in het toenmalige Diekmanstadion in Enschede, de thuishaven van het pas opgerichte FC Twente ’65. De haarlese dames voerden menig ranglijst aan en gingen de strijd aan met Duitse atleten van Preussen Munster, Dortmund en zelfs met de beste atleten van Roemenië en Hongarije.

Het weerzien met Marianne, Antoinet, Truus en Mariet was voor Weijkamp geweldig. Hij had uiteraard zijn vele fotoalbums meegenomen. De vele zwart-wit foto’s waren door hem voorzien van commentaar en ranglijsten waar de dames vaak als nummer 1 op stonden. Ook de jaren na deze dames van het eerste uur boekte de AV ’64 nog jarenlang vele successen.

De foto’s laten zien dat het heel gezellig was.  De dames wonen nu allemaal buiten Haarle, maar de beeldbank van SMH met de vele foto’s over ons dorp vonden ze fantastisch!