Nieuws

Haarle - Nieuwbouw podiumzaal en verbouw Sportorant gaat door!

Nieuwbouw podiumzaal en verbouw Sportorant gaat door!

De verbouw van het Sportorant en de komst van een nieuwe podiumzaal aan de Veldkampsweide gaat definitief door. Dit besluit heeft het bestuur van Stichting Dorpshuis Haarle op woensdag 17 oktober genomen. Naar verwachting start de bouw begin 2019 en wordt het nieuwe gebouw opgeleverd aan het eind van de zomer.

Met de verbouw en nieuwbouw is een bedrag van totaal € 750.000 incl. BTW gemoeid. Een gedeelte hiervan is geschonken, daarnaast zijn er diverse leningen, waaronder een hypotheek van € 200.000, welke binnen 15 jaar gefaseerd worden afgelost. We hebben nog een tekort van ruim € 30.000. We vertrouwen er op dat we samen met de Haarlese gemeenschap dit weten te dichten.

Alle constructie- en bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Ruiter BV en R&S Allround Timmerwerken, op basis van het door The Citadel Company uitgewerkte ontwerp. Binnenkort zullen de partijen voor alle elektrovoorzieningen, verlichting, installaties en het interieur gecontracteerd worden.

Ook kan wat het bestuur betreft de sloop van het oude Dorpshuis Cultura zo snel mogelijk beginnen. Helaas is daarin enige vertraging ontstaan, vanwege de nog af te ronden voorwaarden waaronder het perceel weer beschikbaar komt aan de eigenaar, de Parochie Heilig Kruis.

Het bestuur en bouwteam zijn blij dat het gelukt is om daadwerkelijk binnenkort van start te kunnen gaan. Het definitieve plan is een hogere investering dan oorspronkelijk geschat, mede dankzij modernisering van het huidige Sportorant. Daarnaast trekt de economie dermate aan dat bouwmaterialen prijziger worden. Wij hopen met name tijdens de eindfase van de renovatie en de inrichting van het vernieuwde Sportorant een beroep te mogen doen op hulp van vrijwilligers. Dankzij een goede samenwerking met alle betrokken leveranciers  en iedereen die nieuwbouw en verbouw financieel mede mogelijk maakt kan Haarle binnenkort weer tientallen jaren genieten van een nieuw Dorpshuis, met alle sport en cultuur op één plek.