Nieuws

Haarle - Nieuwe fietsroutes langs gedenkwaardige plekken

Nieuwe fietsroutes langs gedenkwaardige plekken

Door het coronavirus zijn de meeste activiteiten rond 75 jaar vrijheid niet doorgegaan. Zo ging op 9 april in Haarle de presentatie van 5 nieuwe fietsroutes niet door. Nu de coronamaatregelen meer ruimte geven, komen de routeboekjes beschikbaar.

De routes staan in een fraai vorm gegeven, 40 pagina’s tellend, boekje. Het kwam tot stand door een samenwerking tussen de provincie Overijssel, Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal, Luu Veur Oald Niejs Sprokkeln Hellendoorn, Stichting Dorpsarchief Nieuw Heeten, Werkgroep 4 en 5 mei Haarle en Stichting Marke Haarle.

De kortste route is 14 kilometer, de langste 30. Startplaatsen zijn het Memorymuseum Nijverdal, IJsmuseum Hellendoorn, hotel ‘De Haarlerberg’ of kerkplein Nieuw Heeten.
Het boekje heeft als titel: ‘1940 -1945 Rondom de Sallandse Heuvelrug’. De routes leiden de fietsers langs gedenkwaardige plekken uit de laatste oorlog. Naast de routebeschrijving staat makkelijke leesbare info over de verschillende plekken. Het boekje is ook een aanrader voor mensen die de routes niet fietsen, maar wel interesse hebben in de regionale geschiedenis. Heel compact staat de regionale geschiedenis van de 2e Wereldoorlog rond de Sallandse Heuvelrug beschreven.

Het boekje is vanaf donderdag 28 mei te koop bij de volgende verkooppunten:
Haarle: Spar, Spijkerman, hotel ‘De Haarlerberg’, Landal
Hellendoorn: IJsmuseum, Primera, Pannenkoekenhuis Marle, Vakantiepark Hellendoorn
Nieuw Heeten: Pijnappel, Anita Haarmode, Zinin Bibliotheek
Nijverdal: Bruna, Primera, VVV/Zinin Bibliotheek, tankstation Olthof, Memory Museum, Buitencentrum Staatsbosbeheer.

 

De prijs van het boekje is € 3.