Nieuws

Haarle - Nieuwsbrief Juni Laarmanhuis / de Marcke / Poggenbeltweg

Nieuwsbrief Juni Laarmanhuis / de Marcke / Poggenbeltweg

                    

  Nieuwsbrief

 Juni 2021  no. 6                        

Laarmanweg 36                   

7448 AR Haarle

Tel: 0548 – 596138        

                                                       Laarmanhuis / de Marcke / Poggenbeltweg

 

 Aan bewoners.

 

 

Corona:

Het ziet er naar uit dat de regering weer verder gaat versoepelen op korte termijn.De verwachting is dat stap 3 van het draaiboek begin juni wordt gezet. Dit houdt in dat er weer activiteiten mogen/kunnen plaatsvinden in een openbare locatie zoals ook de Socioruimte.                     Dit is echter wel gebonden aan een maximum van 15 personen, omdat wij de 1,5 meter nog moeten respecteren in de Socioruimte.

De eerste stap die wij gaan zetten is het houden van een kerkviering op woensdagochtend  16 juni om 9.30 uur. Een kopje koffie drinken na deze viering is waarschijnlijk nog niet mogelijk, maar mocht het wel kunnen dan zullen we dit niet nalaten.                                                       Vanaf juli zal er maandelijks op de 1e en 3e woensdag van de maand om 09.30 uur een kerkviering plaatsvinden in de Socioruimte door Jan Verwey. De 4e woensdag van de maand is er een ontmoetingsviering in de kerk. We zijn nog aan het bekijken of er een mogelijkheid is op de  2e woensdag van de maand ook een kerkviering te krijgen in de Socioruimte.  We houden jullie hiervan op de hoogte.

De kerkvieringen in de Socioruimte mogen maximaal bijgewoond worden door 15 personen,  omdat we de 1,5 meter nog dienen te hanteren. Daarom zijn alleen bewoners wonende in  het Laarmanhuis en de niet mobiele mensen van de Marcke, Poggenbeltweg en Hasselbachweg  welkom op deze vieringen. Zij zullen nog worden benaderd.

 

Meekijken met pinnen:

Hoe gaat een oplichter te werk?  Criminelen proberen over je schouder mee te kijken om te zien welke pincode je intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa in de winkel of door vlak achter je te gaan staan bij een geldautomaat.  Als ze vervolgens ook jouw pinpas afhandig kunnen maken, bijvoorbeeld met behulp van een     babbeltruc (zie vorige nieuwsbrief) of door zakkenrollerij, halen ze zoveel mogelijk geld van jouw rekening. Betaal contactloos. Het is verstandig om de dag limiet voor het pinnen met jouw pas te beperken. Betaalvereniging Nederland adviseert daarnaast om zoveel mogelijk contactloos te betalen. Dan hoeft je meestal geen pincode in te toetsen en kan deze ook niet worden afgekeken. Veilig contactloos betalen zónder pincode is mogelijk bij bedragen tot en met 50 euro.

Wat kun je zelf doen?

  • Scherm bij het intoetsen van jouw pincode de toetsen af met jouw hand of portemonnee.
  • Staat iemand te dicht achter je? Vraag dan om meer privacy.
  • Laat je niet afleiden tijdens het pinnen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Kermisviering:                                               

Op zondag 6 juni is er een kermisviering in de kerk van Haarle.  Deze begint om 09.00 uur en hierbij worden o.a. de bewoners van               het Laarmanhuis/Marcke en Poggenbeltweg uitgenodigd. Zij die niet mobiel zijn kunnen worden opgehaald door medewerkers van de Zonnebloem.                       Na de viering is er koffie met……………

Jarig is op:

 

16 juni          Fien Wagenmans

 

Mededelingen Ruimte van de Com.Soc.

 

          Bibliotheekboeken worden in de week van maandag 31 mei en 12 juli gewisseld.

Zorg dat de geleende boeken op tijd terug zijn. Bij het niet inleveren van

een boek dit graag even aangeven.

 

Wacht niet tot morgen met genieten

Nee, doe het vandaag als het kan

Stel het niet uit, maar doe het nu

Het maakt echt niet uit waarvan.