Nieuws

Haarle - Nieuwsbrief Parochie Heilig Kruis nr. 9 H.Sebastianus Haarle

Nieuwsbrief Parochie Heilig Kruis nr. 9 H.Sebastianus Haarle

Nieuwsbrief HK 009 – 2020

Beste mensen,

Het is bijna Pinksteren,  het feest van de komst van de Geest, van de trooster en helper. Er komt ruimte om weer op te ademen ; men kan ‘op adem komen’.

Na een spannende, onzekere tijd van Corona met strenge regels is er eindelijke weer wat ruimte om de regels wat te kunnen versoepelen. Dit geeft lucht.

De vieringen in de kerk, zie nieuwsbrief kunnen eind juni weer in een aangepaste vorm opgestart worden. De scholen zijn weer begonnen, de dagbesteding kan weer een aanvang nemen…..  Er zit weer beweging in ons dagelijks leven. Gelukkig!

 

Hart-onder-de-riem activiteiten in Haarle

Op Hemelvaartsdag zijn er mooie activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Dj’s hebben de hele dag verzoeknummers van mensen ten gehore gebracht in het kader van troost, ondersteuning van mensen.

Op het plein van de Marcke heeft Sanne Holterman prachtige luisterliederen gezongen. Dank Sanne!  Mensen hebben enorm genoten. De buren van “Te Passe” waren ook weer van de partij. Het weer was schitterend. Op het eind verscheen er als grote verrassing  een ijscokar van De Drietip met heerlijk ijs. Er werd royaal getrakteerd. Het was smullen geblazen. Gerard Nahuis: geweldig bedankt! We zullen dit niet vergeten.

 

Afgelopen zaterdagavond zijn er weer kaarsjes in een vorm van een hart aangestoken om de Corana slachtoffers te gedenken.

Foto’s van deze actie zijn te zien op de site van haarle.com (https://www.haarle.com/hart-onder-de-riem-activiteiten-in-haarle/

De KRO-NCRV vraagt ons Tweede Pinksterdag:

‘Voor wie steek jij een kaarsje op’

‘KRO-NCRV  roept Nederland, waaronder de Haarlenaren, op om op maandag 1 juni om 20.25 uur een kaars aan te steken. Op deze Tweede Pinksterdag herdenken we de slachtoffers van de coronacrisis en vragen aandacht voor de nabestaanden, in een speciale KRO-NCRV editie van ‘Voor wie steek jij een kaarsje op’ op NPO2.  Doe mee en brand op maandag 1 juni om 20.25 uur een kaarsje; zet ‘m voor je raam, in je tuin of op je balkon of op het terras dat vanaf 12.00 uur in de horeca weer buiten mag staan. Ook bedanken we de mensen, die zorg, moed en liefde hebben getoond. ‘

 

2e Pinksterdag om 20.30 uur wordt er voor de laatste keer ook lichtjes in

een vorm van een hart aangestoken bij de Marcke …..

Laat er een golf van warmte door de wereld gaan

Licht

Laten  we ons  warmen aan

het licht

 

laten we  elkaar aansteken met
die warmte

laat de vlam van de hoop
in ons opgloeien

Laat het vuur in de korte lontjes
uitdoven

En laat er een golf van warmte
door de wereld gaan

 

Als de wolken openbreken,

de zon tevoorschijn komt

herleeft de aarde.

 

Als tranen van verdriet zijn gedroogd

een glimlach verschijnt

lacht het leven ons weer toe.

 

Als we door doodse momenten heen zijn gegaan

Licht ons omgeeft

Klopt ons hart van vreugde.

 

Licht in de duisternis, er gloort nieuwe hoop in deze moeilijke tijd.

Naast het overlijden van mensen t.g.v  de Coranacrisis ervaren mensen nog veel naweeën en pijn.   Dat de golf van licht en warmte gevoeld mag worden. Dat er nieuwe hoop gloort in deze moeilijke tijd.

 

Fijne Pinksterdagen!

 

Met een hoopvolle groet,

 

Coördinatiegroep,

Huub Rotink,

Jolande Besten,

Ria Kemper,

Liesbeth Kemper,

Trees Schoot Uiterkamp-Kortstee