Nieuws

Nijverdaller Joey van Rhee wint Dutch Masters of MTB 2018

De tweede editie van de Dutch Masters of MTB 2018 is gewonnen door Joey van Rhee. De 25-jarige Nijverdaller finishte in een tijd van 07.16.35.

En dat is een zeer snelle tijd voor 200 kilometer mountainbiken. Het parcours van de Dutch Masters of MTB 2018 lag er door de vrieskou perfect bij maar de koude oostenwind maakte het de deelnemers aan de zogenoemde monstermarathon vandaag niet gemakkelijk.

Vroeg uit de veren

Maar liefst duizend deelnemers stonden vanochtend om zes uur aan de start van de tweede editie van de Dutch Masters of MTB 2018 in Haarle. De tocht is populair onder de mountainbikers. “Binnen twee maanden zat de inschrijving vol en dat is bijzonder want alleen getrainde mountainbikers durven de uitdaging van deze tocht aan”, aldus Jiffree Wichers Schreur van de organisatie.

Winst voor de kenner

“We hebben een mooie winnaar dit jaar, een provinciegenoot en daar zijn we trots op. We moeten echter niet vergeten dat er nog steeds deelnemers onderweg zijn. In totaal mogen de fietsers zestien uur over de tocht van tweehonderd kilometer doen. Dit betekent dat om tien uur vanavond de laatste deelnemers zullen finishen. Ook voor hen hebben wij als organisatie heel veel respect”, aldus Wichers Schreur.

Uniek in zijn soort

De Dutch Masters of MTB is uniek. Dit omdat bestaande parcoursen aan elkaar worden geregen door de organisatie en daardoor ontstaat er een uniek parcours van tweehonderd kilometer door Salland en Twente. Start en finish zijn in Haarle. “Uniek, technisch, veel hoogteverschillen, voor elk wat wils en natuurlijk in een prachtige omgeving. Overijssel mag trots zijn”, aldus een tevreden Wichers Schreur.

Bron: RTV Oost