Nieuws

Haarle - Onze wereld gaat veranderen

Onze wereld gaat veranderen

Het is vele jaren geleden dat ’s avonds de olie- en gaslampen in Haarle werden aangestoken. Inmiddels vinden wij elektrisch licht heel normaal. Toch is het niet vanzelfsprekend, want elektriciteit moet gemaakt worden en dat doen wij door in grote centrales olie, kolen en gas te verbranden. Die centrales pompen heel veel vieze koolstof (CO2) de lucht in, waardoor ons klimaat veranderd. Het wordt steeds warmer, er zijn felle regenbuien.

Om de toekomst van onze kinderen veilig te stellen, moeten wij minder CO2 uitstoten, dat kan alleen door olie, kolen en gas te verbannen. De komende jaren zal iedere gemeente zelf schone energie op duurzame wijze op moeten gaan opwekken. Ons landschap gaat daardoor veranderen, want in alle dorpen komen windmolens en/of zonneweiden te staan om zelf elektriciteit op te wekken. Net als de inwoners van die andere dorpen, moeten ook wij in Haarle onze eigen stroom opwekken, in en rond het dorp.

Dat doen wij met een mix van (1) zonnepanelen op ons dak, (2) zonnepanelen op het land, en/of (3) met windmolens in het landschap. Om zeker te zijn dat wij het hele jaar, elke dag, voldoende stroom hebben voor iedereen, is een combinatie van meerdere bronnen het beste voor ons allemaal. Doe mee, reserveer een stoel op 30/9 of 5-7/10 bij Haarle Energie Neutraal en laat je informeren over de mogelijkheden die er zijn, zodat je in november een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Pakken we het als Haarle niet zelf op, dan wordt er voor ons beslist waar en op welke manier er in Haarle energie opgewekt zal worden.

Reserveren kan via deze link: Reserveren