Nieuws

Haarle - Open Monumentendag in Haarle:

Open Monumentendag in Haarle:

Boeren, burgers en buitenlui

Stichting Marke Haarle   organiseert ook dit jaar activiteiten op de Open Monumentendag in Haarle. Op zaterdag 9 september (11.00 – 16.00 uur) kunt u een scala aan activiteiten bijwonen in en rond het gebouw van C.A.V.V.  ’Zuid Oost Salland’, Stationsweg 4. Daarbij wordt aangesloten bij het landelijk thema van de Bank Giro Loterij Open Monumentendag: ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Zo zijn er demonstaties van oude ambachten: bijenkorven en tenen manden vlechten, klompen maken, imker, dorsen met de vlegel, kaas bereiden, spinnen, vilten.

Boerenorganisaties presenteren zich bij informatiestands en middels films. Buiten ziet u enkele oude tractoren, maar ook een ultramoderne. U kunt beelden van het (vroegere) boerenleven in Haarle en de vroegere gewaarde erven bekijken. Een kijkje nemen in de fotoboeken van meester Weijkamp is ook mogelijk. Er is een foto-expositie over de middenstanders in Haarle, en er is een koffiekamer met de sfeer van vroeger, waar burgers en boeren ontmoetten elkaar bij winkeliers op zondagmorgen bij het koffiedrinken na de H.Mis.

Een hoogtepunt van de dag kunt u beleven als u tijdens een rondleiding door de fabriek

van de CAVV, bovenop de silo kunt genieten van het uitzicht over Haarle.

De entree voor de activiteiten is gratis, een bijdrage voor Stichting Marke Haarle wordt op prijs gesteld.