Nieuws

Haarle - Nieuw evenement: Spinning in het hooi

Nieuw evenement: Spinning in het hooi

Lètterlijk tussen de koeien in de stal een spinninguitdaging aangaan… Wie wil dat nu niet? Zondag 3 april maakt het jubilerende fietsevenement Sallands Mooiste dit mogelijk! Een uniek en ludiek evenement: Boerenspinning Salland. Een spinning marathon waarbij de koeienstal van de familie Blom wordt omgetoverd tot een heuse agrarische spinning arena met dertig spinning bikes. In de koeienstal dus, tussen het hooi, met een aantal flinke dames die je enthousiast toeloeien. En nadien een “Meet and Greet” en fotoshoot met koe Bertha-2! Een unieke ervaring, die zowel de sportieveling als de niet-sportieveling wil en kàn meemaken!

Een evenement in het kader van het jubileum van fietsevenement Sallands Mooiste. 5 jaar geleden is alles begonnen met een benefiet fietstocht voor Thijn Blom. Een vrolijke en opgewekte jongen van 6 jaar die aan het vechten was tegen de ziekte neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker. Er werden vele acties op touw gezet, waaronder een fietstocht “Ik fiets voor dappere Thijn”. De opbrengst van de actie was bedoeld om reis, verblijf en andere onkosten in de Verenigde Staten te bekostigen, waar Thijn het laatste deel van de behandeling moest ondergaan. De ziekte bleek echter zeer agressief, waardoor een behandeling in de VS niet meer mogelijk was. In het Duitse Greifswald werd vervolgens nog een behandeling geprobeerd, maar Dappere Thijn kon helaas de oneerlijke strijd tegen zijn ziekte niet winnen en is in 2013 overleden.

De fietstocht voor kinderen, families, race- en ATB-liefhebbers bleek zo’n succes dat is besloten om jaarlijks een evenement voor fietsend Nederland te organiseren. Sallands Mooiste mocht vorig jaar bijna 2000 deelnemers begroeten.

De ouders van Thijn, Ferdi en Jorita Blom, zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de organisatie van Sallands Mooiste en willen graag hun steentje bijdragen. En hoe gepast is het om het jubileum nog een keer te gebruiken voor het goede doel! Op de geboortegrond van Thijn Blom, zal op het erf van zijn ouders nògmaals geld worden ingezameld en zal worden geprobeerd om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te fietsen voor de strijd tegen deze ziekte. Vanaf 11.00u tot 16.00u kan er per uur een spinningbike worden gehuurd voor € 10,00. De gehele opbrengst zal ten goede komen aan stichting Villa Joep. Stichting Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen.

Fietsen voor het goede doel mèt een agrarisch vleugje op een locatie waar vele herinneringen liggen.

Het geplande initiatief kreeg al snel vorm door samenwerking met Mathijn Veldkamp, eigenaar van sportschool Top Fit Salland uit Luttenberg. Hij weet als geen ander hoe waardevol het is om gezond te kunnen leven. Top Fit Salland stelt de spinningbikes èn de instructeurs geheel kosteloos ter beschikking. Samen met de firma Tomahawk, de leverancier van spinningbikes, is er snel geschakeld en waren de basis ingrediënten voor deze spinningmarathon snel geregeld.

In de loopstal, voor het voerhek zullen dertig spinningbikes een uniek uitzicht bieden op de veestapel van de familie Blom. Vanaf 11:00 is er het kids-uurtje voor kinderen van de basisschool (€ 5,00). Vanaf 12:00 zal er voor iedereen nog 4 uur de mogelijkheid zijn mee te fietsen voor dit goede doel.

Na het spinning avontuur is er gelegenheid voor een “Meet-and-Greet” met Bertha-2, een koe waar iedereen graag mee op de foto wil. Een fotograaf zal u voorzien van een historisch plaatje. Ook is er een stro-dorp waar na afloop een hapje en drankje te koop is om de gastvrijheid van het platteland te beleven. Uiteraard is ook de niet-fietser ook van harte welkom, er is genoeg te beleven.

Kortom: Boerenspinning is een unieke ervaring door de uitdaging, de streekcultuur, de sportiviteit, de sfeer en de gastvrijheid. En wie wil dat nu niet ervaren?

Meer informatie en inschrijven kan via www.sallandsmooiste.nl/boerenspinning