Nieuws

Haarle - Stichting Marke Haarle houdt open monumentendag 2019 in de kroeg

Stichting Marke Haarle houdt open monumentendag 2019 in de kroeg

‘Plekken van plezier’ in Haarle

Stichting Marke Haarle organiseert op zaterdag 14 september de opening van Open Monumentendag in de gemeente Hellendoorn. Dat gebeurt om 10.00 uur bij  eetcafé ‘De Droadnagel’ Molenweg 8. Dat wordt een plezierige en gezellige activiteit, want het landelijk thema van Open Monumentendag 2019 is:  ‘Plekken van plezier’  Aan de opening werken mee: feestband ‘De Droadnagels’, gelegenheidskoor ‘Oons Tiedverdrief’ en twee plezierige mysterie-guests… De openingshandeling wordt verricht door wethouder mevr. Anja van den Dolder, heel Haarle zal dat horen! Iedereen is welkom bij deze opening.

Aansluitend zijn tot 16.00 uur in ‘De Droadnagel’ een aantal activiteiten rond het thema ‘Plekken van plezier’. In een prachtige powerpoint gaat Stichting Marke Haarle terug in de tijd om plekken van plezier uit het verleden te laten zien: Amor, sport, speeltuin, jeugdclubs, carnaval, cafés enz.

Er zijn speciale presentaties over de vroegere cafés Vloedgraven (Lierink) en Wagenmans. Op een presentatiewand kunt U de gezichten van vroegere prinsen/prinsessen carnaval nog eens terug zien. Bezoekers zullen het heel plezierig vinden om door de vele fotoalbums van meester Weijkamp, KAJ, KWJ  en KPJ te bladeren.

Feestband ‘De Droadnagels’ en ‘ Oons Tiedverdrief’ zorgen vanaf 14.00 uur voor een hele eigen sfeer. Voor de kinderen staat  buiten een aantal oud-Hollandse spelletjes en ze kunnen met medewerking van de Scouting Albaldah  iets bakken.

Alle activiteiten zijn gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Stichting Marke Haarle denkt dat het, met een knipoog naar het verleden, een hele plezierige Open Monumentendag gaat worden!