Nieuws

Haarle - Uitreiking Buurtcadeau Oranjefonds 13 april 17.00 uur in het Sportorant

Uitreiking Buurtcadeau Oranjefonds 13 april 17.00 uur in het Sportorant

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau van 3.000 euro uit in Haarle

Het Oranje Fonds verrast Stichting Dorpshuis Haarle met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Haarle. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Haarle zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. Het geld van het Oranje Fonds willen

ze aan een nieuw kassasysteem besteden en van het resterende bedrag het interieur van het Sportorant een opknapbeurt geven.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.