Nieuws

Haarle - Vijf keer vijftig jaar dameskoorlid in Haarle

Vijf keer vijftig jaar dameskoorlid in Haarle

Op zondag 19 januari a.s. wordt het 50-jarig jubileum gevierd van Anny Krukkert, Annie Spijkerman-Smit, Annie Marsman, Dora Nijenkamp-Vloedgraven en Tonnie Poppe, 5 dames van het eerste uur van het dameskoor in Haarle. Zij worden zondag tijdens de jubileumviering in de Sint Sebastianuskerk in Haarle in het zonnetje gezet.

Het dameskoor is opgericht door de toenmalige dirigent en organist dhr. G. Nij Bijvank in samenwerking met de pastoor.Aanvankelijk werd door het 20 dames tellende koor voornamelijk gezongen in rouw- en trouwdiensten. Na verloop van tijd werden samen met de heren tijdens hoogtijdagen vieringen verzorgd.
Het was voor de heren eerst wel even wennen, al die dames op het koor, maar al snel werd het vertrouwd. Nu is het heel gewoon. Onlangs nog hoorde één van de dames een herenkoorlid zeggen: “Die dames voor ons stralen warmte af.” “Leuk toch!”, merkt één van de jubilarissen op.

Sinds de eeuwwisseling zingen de heren en dames samen. Was het aanvankelijk bij gelegenheid, sinds een jaar of 8 bittere noodzaak omdat het aantal heren gestadig in aantal afnam. Momenteel zijn de dames in de meerderheid en bestaat het gemengde dames- en herenkoor uit 20 dames en 8 heren. De laatste 8 jaar heeft zich helaas geen nieuw lid meer aangemeld.
De dames zijn dankbaar dat ze de afgelopen 50 jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan de kerkmuziek, wekelijkse weekendvieringen en meerstemmige missen. De jaarlijkse uitjes waren hoogtepunten. Zij kijken terug op een prachtige tijd.

Het hele koor spreekt de wens uit dat ze nog jaren samen mogen zingen, nu o.l.v dirigente en organiste Marietje Nijkamp. “Ik ga iedere maandag met plezier naar de repetitie en laten we hopen dat het zingen nog een tijd door mag gaan.” aldus één van de jubilarissen