Nieuws

Haarle - Alles over zomerpanelen en windtermolens

Alles over zomerpanelen en windtermolens

Nederlandse groene energie wordt vooral door zon en wind opgewekt. Hiervan komt uiteindelijk (in 2050) 70% op zee en 30% op land! Ook in Haarle zal zon- en/of windenergie opgewekt moeten gaan worden en dat regelen wij dan liefst zelf, samen met elkaar.

De zon schijnt meer in de zomer en de wind waait meer in de winter. Maar het licht moet natuurlijk wel elke dag branden, in de winter zelfs een beetje langer. Om het hele jaar voldoende elektra op te wekken, heb je dus een combinatie van energiebronnen nodig. Met een combinatie van zon- en windenergie kunnen we het hele jaar door Haarlese stroom opwekken.

Met het plaatsen van zonnepanelen op daken schiet het al lekker op. Elke paneel telt, dus hoe meer panelen er op onze daken liggen hoe beter dat is!

Op 30 Sept, 5 of 7 Oktober kan iedereen zich laten informeren over wat dit betekent voor de inwoners van Haarle. In november bepalen wij dan allemaal samen, waar wij zonneweiden gaan realiseren en/of windmolens gaan plaatsen.

Zet de data in je agenda en laat je informeren! Meer info kijk op www.haarle.com, of volg Facebook Plaatselijk Belang Haarle of volg Instagram: haarle_energie_neutraal.