Nieuws

Haarle - Gezamenlijke inkoop zonnepanelen: de tweede ronde! ☀️🏠

Gezamenlijke inkoop zonnepanelen: de tweede ronde! ☀️🏠

In het plan dat de werkgroep Haarle Energie Neutraal heeft ingediend bij de gemeente staat de vertaling van de wens van het dorp Haarle om in te zetten op de opwek van duurzame energie middels zon.

Op basis van de input van de het dorp zijn 4 speerpunten benoemd, in willekeurige volgorde;

  1. Zon op agrarische daken
  2. Zon op bedrijfsmatige daken
  3. Zon op daken van huishoudens
  4. Zon op de grond

Voor de punten 1&2 loopt inmiddels een pilot voor 4 daken, waarmee we als werkgroep de eerste stappen zetten en waarvan we veel willen leren voor een duidelijk vervolg en aanbod voor de rest van de geschikte daken binnen het dorp.

Daarnaast gaan we weer gezamenlijk zonnepanelen inkopen voor de rest van de daken van ons dorp. Dit zijn zonnepanelen die energie opwekken voor eigen verbruik, gelegd op je eigen huis, stal of schuur. In 2019 was de eerste ronde en werden er op 37 daken zonnepanelen gelegd. Door het gezamenlijk op te pakken, kunnen we een prijsvoordeel behalen. Hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs!

We zijn gestart met de offerte uitvraag bij diverse installateurs. Deze uitgebrachte offertes zal de werkgroep Dorpskracht van Haarle Energie Neutraal met elkaar vergelijken en hier zal één leverancier uit geselecteerd worden, waarmee we in mei een (digitale) informatiebijeenkomst zullen organiseren.

Naast een scherpe prijs, kwalitatief goede panelen en uitstekende service, vinden we ook een persoonlijk advies op locatie, net als de vorige keer zeer van belang!

Wil je alvast je interesse aangeven of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar: [email protected].

We houden je op de hoogte van de vorderingen en zullen proberen al je vragen te beantwoorden. Zeg het vooral ook voort, hoe meer deelnemers hoe meer zonne-energie we samen kunnen opwekken! ☀️🏠