Nieuws

Haarle - Petitie ‘N35-Zo kan het niet langer’ op weg naar Den Haag

Petitie ‘N35-Zo kan het niet langer’ op weg naar Den Haag

Op initiatief van de gezamenlijke plaatselijke belangen langs de N35 is de petitie ‘N35 – Zo kan het niet langer’ opgezet.

Na vele jaren van overleg is de situatie op de N35 nu werkelijk onhoudbaar geworden op het centrale deel van de N35 dat bekend staat om zijn vertragingen en vele ongevallen. Tekenend voor de situatie is dat de N35 de enige Rijksweg is die door een dorpskern loopt,

in dit geval Mariënheem. Via de petitie roepen de plaatselijke Belangen met vele steunbetuigingen daarom op, om op korte termijn Rijksgelden beschikbaar te stellen voor extra korte termijn veiligheidsmaatregelen en de opwaardering van de N35 naar een regionale stroomweg. Dit is een wegbeeld met 2×2 banen waar 100 km per uur mag worden gereden met ongelijkvloerse kruisingen.

De petitie wordt ondersteund door verschillende koepelorganisaties zoals VNO NCW, TLN en EVOfenedex. Hiernaast kan de petitie tot 31 oktober op internet ondertekend worden via petities.nl, zoek op N35. Ruim duizend vooral omwonenden hebben deze petitie ondertekend.

Op 30 oktober aanstaande om 13:30 wordt de petitie aangeboden aan de Vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede kamer. De commissie overlegt regelmatig met de minister en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Voor wie hierbij aanwezig wil zijn, dit kan via de publieke tribune.

Plaatselijk Belang Haarle zal worden vertegenwoordigd door Alexander ter Kuile.