Nieuws

Haarle - Veel dank namens Haarle bij afscheid Alexander ter Kuile – Plaatselijk Belang Haarle

Veel dank namens Haarle bij afscheid Alexander ter Kuile – Plaatselijk Belang Haarle

Haarle, 21 mei

Tijdens de 4e dorpsavond van Haarle Energie Neutraal werd door het bestuur een speciaal dankwoord uitgesproken aan Alexander ter Kuile.
In de toespraak van voorzitter John Disselhorst, werd zijn tomeloze inzet geprezen, in het bijzonder de wijze waarop hij vele projecten heeft geleid. Met een luid applaus uit de zaal nam Alexander de bloemen in ontvangst.

De speech, toegesneden op het beroep van ter Kuile, kunt u hieronder lezen.

De vlieger

Daar kwam hij in 2010 aan gevlogen. Een Amsterdammer die een enkeltje Haarle had geboekt.
Na enkele jaren ‘onder de radar’ te zijn gebleven, kwam er in 2012 een nieuw gezicht bij het Plaatselijk Belang: Alexander ter Kuile.
Het bleek een hoogvlieger te zijn die met z’n helicopterview op de lokale én landelijke politiek veel in beweging heeft gekregen.

  • Glasvezel in Haarle
  • Rapport vliegveld Lelystad Hoog Overijssel
  • Veel hoofdstukken ingevuld van de never ending story N35
  • Voorzitter stuurgroep Dorpsplan Plus
  • Interimbestuur stichting dorpshuis Haarle
  • Verdienmodel voor het groenbeheer door verenigingen in Haarle, na het wegvallen van de inkomsten van oud papier van de Drumband en de Handbal.

Op z’n tijd werd de politiek op een bombardement getrakteerd die er voor zorgden dat iedereen bij de les blijft en Haarle niet vergeet.
Door je scherpe inzichten en de goede contacten bij de gemeente én de provincie heb je de afgelopen 8 jaar veel deuren weten te openen bij de gemeente Hellendoorn. En daar zijn even zovele ogen open gegaan.

De tomeloze energie die je hebt gegeven zullen we nog gaan missen. Gelukkig zien we je nog regelmatig terug in een de werkgroep ‘Haarle energie Neutraal’.
Je bent met vlag en wimpel geslaagd voor de cursus “How to become a Hoarlese droadnagel”

Veel dank namens Haarle voor je inzet de afgelopen jaren.