Nieuws

Haarle - Veiling schilderijen meester Weijkamp

Veiling schilderijen meester Weijkamp

In Haarle kent iedereen meester Weijkamp (1926) als voortreffelijk amateurfotograaf waarvan honderden foto’s op de beeldbank van Haarle staan: www.stichtingmarkehaarle/beeldbank Minder bekend is dat ‘de meester’ na zijn pensionering heel veel olieverfschilderijen heeft gemaakt, van klein tot heel groot. Het betreft schilderijen van boerderijen en andere gebouwen ,dieren, kersttaferelen, bloemen en landschappen. Zijn stijl kunnen we als romantisch omschrijven. Voor de kinderkamer heeft Weijkamp leuke, kleurrijke schilderijtjes gemaakt. De schilderijen zijn voorzien van mooie lijsten.

Na zijn verhuizing van Haarle naar Ulft in 2021 kreeg Stichting Marke Haarle de beschikking over een groot aantal schilderijen waarvan er ongeveer 160 worden geveild. In de Veldkamp kunt u op donderdag 14 april, tijdens de inloopavond van woningbouw “plan de Grave” (georganiseerd door de Gemeente ) en op vrijdag 15 april vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur de schilderijen bezichtigen en een eventueel bod doen via een biedingsformulier. De veiling vindt plaats op zaterdag 16 april om 10.00 uur in ‘De Veldkamp’, Veldkampsweide 3, 7448 RB Haarle. Indien u niet in de gelegenheid bent om de schilderijen tijdens de bezichtigings-dagen te bekijken, dan kunt op stichtingmarkehaarle.nl/veiling de foto’s van de schilderijen bekijken. Op een bijbehorende lijst staan ook de afmetingen vermeld. Op deze site kunt u ook het veilingreglement lezen.  De opbrengsten van de veiling zijn voor Stichting Marke Haarle.

Voor deze gelegenheid zijn John Disselhorst en Joris Heuven de welbespraakte veilingmeesters. Samen met de deelnemers aan de veiling zorgen zij voor een unieke veilingsfeer waarbij het “eenmaal, andermaal” vaak gehoord zal worden