Nieuws

Haarle - Wat zijn de volgende stappen?

Wat zijn de volgende stappen?

Wij geven u een overzicht van wat er de komende maanden staat te gebeuren met de energietransitie, want u wordt binnenkort gevraagd om uw voorkeur uit te spreken. Het voorkeursformulier is vrijwel gereed. De afgelopen dagen heeft een aantal betrokken inwoners van Haarle naar de vragen gekeken en daarna zal ook een externe partij de vraagstelling beoordelen. Eind november is het voorkeursformulier gereed en tweede week december valt het in uw brievenbus. Wij verzoeken u het formulier binnen zeven dagen ingevuld te retourneren. De uitslag wordt voor Kerst bekend gemaakt. Op basis van deze uitslag zal Haarle Energie Neutraal een voorstel voor de opwek van duurzame elektriciteit in Haarle opstellen voor de gemeente.

Dit voorstel moet uiterlijk 31 januari 2021 bij de gemeente ingediend zijn. In februari zal de gemeente, op basis van alle reacties uit de kernen, een plan opstellen voor de opwek van duurzame elektriciteit in de gehele gemeente Hellendoorn.

Dit plan zal in februari door de gemeenteraad goedgekeurd moeten worden, om weer tijdig bij de Regio Twente ingediend te worden. Voor de zomer zal het totale plan voor heel Twente, bij de regering in Den Haag aangeleverd worden.

Op deze manier draagt uw visie direct bij aan de energietransitie van heel Nederland.