Nieuws

Haarle - Zwerfvuil actiedag 23 maart 2016

Zwerfvuil actiedag 23 maart 2016

Zwerfvuil actiedag 23 maart 2016

Afgelopen woensdag is de voorjaars zwerfvuil actiedag gehouden. In samenwerking met basisschool “Op Weg”, Gemeente Hellendoorn en Plaatselijk Belang Haarle zijn kinderen, ouders, leerkrachten en vrijwilligers volop aan het zwerfvuil verzamelen geweest.

Om 9.00 is een groep van 8 (vaste) vrijwilligers onder genot van een kop koffie en een stuk taart geïnstrueerd over de routes en vol enthousiasme aan de slag gegaan. De Tunnelweg, Poggenbeltweg, Stationsweg, Schippersweg, Oude Deventerweg, Terhoeksweg en Luttenbergerweg zijn bijna geheel afvalvrij gemaakt.

Om 10.30 uur hebben ze ondersteuning gekregen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool “Op Weg”. In totaal 65 kinderen hebben in 16 !! verschillende groepen in en rondom het dorp de straten, wegen, paden en plantsoenen zwerfvuil vrij gemaakt. Ze werden hierbij ondersteund door 13 ouders en 3 leerkrachten.

Met elkaar hebben ze 280 kilo zwerfvuil opgehaald. Het was zoveel dat niet eens alles op de aanhanger kon.

Tegen 12.15 uur was er voor alle kinderen en begeleiders een traktatie in de vorm van een grote slagroomsoes, beker fris en voor de ouders een kop koffie. Het gebak werd door de Gemeente aangeboden en de koffie werd beschikbaar gesteld door de school. Veel dank hiervoor.

Ook was er voor de school het spel “vier op een rij” beschikbaar gesteld door de Gemeente Hellendoorn. Deze kan in de groepen gebruikt worden. Bij het naar de klas gaan was er voor iedere leerling nog een pen van de Gemeente Hellendoorn.

De actie was opnieuw een groot succes dankzij de vele vrijwilligers, leerlingen en de Gemeente Hellendoorn. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat Haarle er weer picobello uitziet.