Agenda

Haarle - Vaderdag : Schaapscheerdersfeest Staatsbosbeheer

Vaderdag : Schaapscheerdersfeest Staatsbosbeheer

19 juni 2016

Vaderdag: Schaapscheerdersfeest Staatsbosbeheer

NIJVERDAL – Zondag 19 juni organiseert Staatsbosbeheer een schaapscheerdersfeest rondom de schaapskooi Twilhaar, nabij de Paltheweg in Nijverdal. Hier kunnen jong en oud zien hoe de schapen worden geschoren voordat ze  in de zomer de heide op gaan om te grazen. Bij het schaapscheerdersfeest is ook een kleine markt met streekproducten georganiseerd en er zijn, tegen een kleine vergoeding, diverse activiteiten voor kinderen.

Voor het behoud van het heidelandschap is een kudde schapen op de heide van groot belang. Zij zorgen ervoor dat het gras tussen de heide en jonge opslag van bomen weg gegraasd wordt, zodat de heide niet dichtgroeit met bomen en er ruimte ontstaat voor jonge hei. Een afwisselende heide is belangrijk voor veel verschillende planten en diersoorten die van dit heidemilieu afhankelijk zijn zoals bijvoorbeeld de tapuit, heivlinder en levendbarende hagedis.

Wandeling met QR-codes Daan Podt, Simon Dasselaar en Daniël Mensink, VWO-scholieren van CSG Reggesteyn uit Nijverdal, hebben als opdracht voor hun profiel Natuur en Techniek meerdere QR-codes rondom het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ontwikkeld.. Zo is  er een leuke route voor kinderen aanwezig. Komt u ook? Download dan een QR-code scanner en wandel gezellig mee.

Het schaapscheerdersfeest is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Vanaf daar is het, via de rode wandeling of via het speelbospad ongeveer anderhalve kilometer wandelen naar de schaapskooi.  Natuurlijk is de schaapskooi ook prima te bereiken met de fiets.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, tel. 0548-612711

Bronvermelding foto : Janneke de Groot