Nieuws

Haarle - Samen sterk – Breed gedragen

Samen sterk – Breed gedragen

De wereld verandert continue. Onze (over)grootouders hebben auto, trein en vliegtuig zien komen. Wij gebruiken snelle computers en mobiele telefoons. Onze kleinkinderen zullen zonneweiden en windmolens in Haarle normaal vinden.

Vóór 2030 stapt heel Nederland over op schone energie, hiervoor zijn vanuit de overheid plannen opgesteld. Ieder dorp of stad moet lokaal energie op gaan wekken. Onze eigen Haarlese elektriciteit wordt een belangrijke nieuwe ontwikkeling in ons dorp. Een grote omwenteling, die ons allemaal raakt. Door het project samen op te pakken, kunnen wij zelf beslissen: Watt, Waar, Hoe. Natuurlijk is er ook een nadeel, het landschap zal veranderen. Maar wij maken de keuzes samen, want wij bepalen zelf de voorwaarden in Haarle. Doen wij dat niet, dan besluiten anderen wat er in ons dorp gebeurd. Wij zien dan wel de lasten, maar geen enkel voordeel voor onze samenleving.

Op 30 sept, 5 & 7 okt. praat de werkgroep van Haarle Energie Neutraal je graag bij over de mogelijkheden en gevolgen voor het dorp Haarle en haar inwoners.

Reserveer je stoel in de Veldkamp op via de volgende link: Reserveren