Nieuws

Haarle - Werving deelnemers coöperatief dak Puur Hoveniers van start

Werving deelnemers coöperatief dak Puur Hoveniers van start

De contracten zijn getekend, de subsidieaanvraag is akkoord, tijd om lokaal deelnemers te werven die mee kunnen profiteren van de lokale opwek van energie.

Op het dak van Puur Hoveniers worden door de coöperatie Noaber & Co uit Hellendoorn 136 zonnepanelen geplaatst, goed voor de totale opwek van 12 gemiddelde huishoudens. Dit project krijgt een subsidie van de Subsidieregeling Coöperatieve Energie (SCE).

Voor 20% van de benodigde financiering kunnen inwoners uit Haarle investeren in dit zonnedak en daarmee een verwacht rendement van 5,5% op de investering behalen. Investeren kan vanaf €500,- (één stroomdeel).

Korte rekensom: als je investeert in 1 stroomdeel van €500,- ontvang je 15 jaar lang €50,- per jaar. Dit is in totaal 15x€50= €750,- wat neerkomt op een IRR (rendement) van 5,5%.

We hebben besloten als Haarle Energie Neutraal om niet zelf een coöperatie op te starten, maar gebruik te maken van een bestaande coöperatie uit Hellendoorn; Noaber & Co. Op hun site staat alle informatie over dit coöperatieve zonnedak en hier kan je ook je interesse voor deelname kenbaar maken, dus schrijf je in! www.noaber.co.  Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan de werkgroep van Haarle Energie Neutraal via: [email protected]

Kort de belangrijkste gegevens op een rij:

  • Kosten per stroomdeel: €500,-
  • Investeren in 1 tot maximaal 2 stroomdelen per huishouden
  • Woonachtig in geschikt postcode gebied; inwoners van Haarle hebben voorrang
  • Je moet je eigen stroom geleverd krijgen via een kleinverbruiksaansluiting (max 3×80 Ampère, de meeste huishoudens hebben 1×35 of 3×25 Ampère)
  • Om deel te nemen moet je lid worden van de coöperatie Noaber & Co vanaf €10,- per jaar (je hoeft maar 1x lid te worden om aan meerdere projecten deel te nemen of te investeren in meerdere stroomdelen van dit project).