Wandelsport Haarle

Wandelvereniging Haarle - Wandelsport Haarle

Wandelsport Haarle

Wandelen goed voor lichaam en geest, je ontmoet allerlei mensen, hebt serieuze gesprekken maar beleeft ook een hoop lol. Dankzij een aantal fanatieke vrijwilligers hebben wij 2 wandelgroepen en organiseren wij 2x per jaar een wandeltocht.

Vanaf 1 september, wandelt er een groep iedere dinsdagmorgen in de omgeving van Hellendoorn. U wandelt van negen uur tot ± twaalf uur, afstand 15 kilometer.

Vanaf de eerste woensdag in januari, wandelt/traint er een groep voor meerdaagse wandeltochten. Bekende lange afstandsmarsen zijn o.a. de Vierdaagse van Nijmegen, Apeldoorn, Alkmaar en de Friese Elfstedentocht. De training begint met 15 kilometer en geleidelijk gaat die afstand omhoog. Uiteindelijk komen we eind juni uit op ongeveer 35 kilometer.

Verder organiseren wij ieder jaar in juni “de Sallandse Heuveltocht”. Deze wordt gehouden op zaterdag en zondag en is tevens een goede voorbereiding op de vierdaagse. Er zijn vijf verschillende afstanden die gelopen kunnen worden. Startplaats is Sporthal Sprengendal in Haarle. En in oktober is er “de Amortocht”, het enige verschil met de Sallandse Heuveltocht is dat de startlocatie per jaar verschilt.